20 augusti 2016
11:00

Boo FF 1

Referat: Stureby SK Blå - Boo FF 1

Efter att ha haft ett par riktigt intensiva veckor med uppstartsläger och tuffa och många matcher är vi nu helt naturligt inne i en period där flera av spelarna känner sig lite sega och tunga i kroppen. För att korta löpvägarna och ge tjejerna energi valde vi därför ett spelsätt där vi konsekvent tryckte upp laget högt i banan och stod med hela laget samlat på motståndarnas planhalva. I och med att vi också kom till spel med hela fyra avbytare kunde vi också trycka ner ett spelskickligt Boo FF långt ner i banan och vinna boll nära motståndarmålet.

Tjejerna följde taktiken till punkt och pricka och hade också hörsammat den andra instruktionen att hela tiden spela med en tanke och hellre dribbla än att bara skicka iväg bollen på chans.

En snabb 2-0-ledning blev till 3-1 i paus och när tjejerna sedan trampade gasen i botten ordentligt i inledningen av andra kunde vi straffa en högt spelande backlinje rejält och gå fram till hela 7-1. I slutet tappade vi koncentrationen lite och släppte in två reduceringsmål så slutresultatet stannade vid 7-3 i en match som måste ha varit rolig att se på.

Nu laddar vi för en vecka med lite mer intensiva övningar igen där vi fokuserar på att hitta tempot och bettet i löpstegen igen. Ni är fantastiska tjejer!